Naar bedrijfsmakelaars

De Vinkenweide (kavel 5)

6971 LA Brummen

€ 699.000,- k.k.

Foto's

Plattegronden

Omschrijving

Schuin tegenover “Kasteel Engelenburg”, op het voormalig recreatieterrein “De Vinkenweide” in Brummen (Gld) ligt deze prachtige ROYALE BOUWKAVEL van 28.215 m². Er is vrijheid om met uw eigen architect en aannemer een VRIJSTAAND LANDHUIS OF TWEE HALFVRIJSTAANDE LANDHUIZEN te realiseren in deze bijzonder fraaie, groene woonomgeving. Een mooie kans om samen met vrienden of een bekende op een fraai landgoed middenin de natuur een nieuw landhuis te bouwen.
Het omliggende aangelegde natuurterrein van bijna 2,3 hectare is in de koop inbegrepen. Stap vanuit uw woning de prachtige natuur in. De bouwkavel, waarvoor u minder dan € 115,- per m² betaalt, ligt op wandelafstand van het gezellige centrum van het dorp Brummen.

De koopsom is inclusief:
– alle onderzoeken waaronder bodemonderzoek , flora en fauna etc.
– omzetbelasting (21%);

De koopsom is exclusief:
– notaris- en kadasterkosten.
-alle bouw- en legeskosten en kosten bouwvergunning.
– architect- en constructeurskosten.
– aansluitkosten water, elektra en riolering.
– de kosten van financiering, t.w. afsluitkosten en kosten hypotheekakte.

Natuurterrein
Het noordelijke natuurterrein van circa 2,3 hectare (exclusief de bouwkavel van circa 0,55 hectare) is deels gescheiden van het zuidelijke gedeelte door een bestaande beek die al slingerend is doorgetrokken tot de noordelijke perceelgrens. Een mooi aangelegd natuurterrein. Alles kant en klaar opgeleverd. Er is geïnvesteerd in het ontwikkelen van nieuwe, landschappelijke kwaliteiten en nieuwe natuur. De variatie in natte en droge gebieden en de verschillende typen beplanting maken dit gebied aantrekkelijk voor amfibieën, reptielen, libellen, bijen en vlinders. Op het zuidelijke natuurterrein bevindt zich ook nog een grote poel/vijver die al aardig aantrekkelijk is voor de watervogels, reeën en edelherten komen hier ook graag drinken.

Het totale gebied wordt druk bezocht door vele soorten vogels. Het zuidelijke gedeelte is dan ook ingezaaid met een kruidenrijk weidevogelmengsel. Er zijn daarom ook veel broedvoorzieningen opgehangen en volgelbosjes aangeplant. De beek heeft een deels glooiende oever ten behoeve van de ringslangen die hier aanwezig zijn. De oevers van de beek en de poel worden extensief beheerd (niet teveel maaien). Een enkel wandelpad aan de westzijde is openbaar toegankelijk en kan eventueel aansluiten op een ander wandelpad aan de aangrenzende percelen. Het noordelijke natuurterrein is deels ingezaaid met meerjarig bijenmengsel (zeer bloemrijk), hier staan ook prachtige oude solitair staande bomen zoals ook een grote rode beuk.

Onderhoudscontract
Een onderhoudscontract op dit natuurterrein bedraagt gemiddeld € 1200,00 per jaar. Het onderhoudscontract wordt verzorgd door een gespecialiseerd groenbedrijf uit de omgeving.

Algemeen
Uitgangspunt voor elk ontwerp is het komen tot een hoogwaardige, locatie specifieke architectuur. Standaard ladeplannen zijn niet toegestaan.

Situering
Het bebouwingsbeeld wordt bepaald door een reeks van individuele bebouwingsmassa’s. Bij de nieuwe bebouwing moet rekening worden gehouden met de inrichtingsschets welke als basis heeft gediend voor de wijziging van het bestemmingsplan naar wonen.
Voor het bouwen van de hoofdgebouwen gelden de volgende regels.

A. Binnen deze bestemming is uitsluitend de bouw van 1 hoofdgebouw in de vorm van een landhuis toegestaan;
B. Het hoofdgebouw dient uitsluitend binnen het bouwvlak te worden gebouwd;
C. Het aantal zelfstandige wooneenheden bedraagt maximaal 2 per hoofdgebouw;
D. De goothoogte van hoofdgebouw bedraagt maximaal 9 meter;
E. De bouwhoogte bedraagt maximaal 12 meter;
F. De maximale oppervlakte van een hoofdgebouw inclusief aan- en/of uitbouwen bedraagt 600 m²;
G. De maximale oppervlakte van bijgebouwen bedraagt 150 m² per woning;
H. Binnen de bestemming ‘wonen’ is het tevens toegestaan een aan huis gebonden beroep uit te oefenen.

Voor overige gegevens over het bestemmingsplan of omgevingsvergunningsvrije bouwmogelijkheden verwijzen wij naar het bestemmingsplan via www.ruimtelijkeplannen.nl

Detaillering en inrichting terrein.
Voor de uitgangspunten voor de detaillering en inrichting van de terreinen wordt verwezen naar de inrichtingenschets van 29 januari 2018.
OMGEVING
Brummen heeft, naast het fameuze en sfeervolle ‘Kasteel Engelenburg’ met haar prachtige 9 holes golfbaan, een centrale en bijzonder aantrekkelijke ligging. Er zijn prachtige bossen en een schitterend landelijk buitengebied. De Hanzesteden Zutphen, Deventer en Neerlands kleinste Hanzestadje Bronkhorst, liggen op korte afstand, dat geldt natuurlijk ook voor steden als Arnhem, Apeldoorn en de autowegen (A1, 12 en 50). In het dorp zelf is er een NS-station, voldoende winkels, culturele- en sportvoorzieningen en natuurlijk de basisscholen.
Het plangebied waar de kavel in gesitueerd is bestaat uit 5 bouwkavels. Het geheel heeft een zeer groen karakter, in het aangrenzende landgoederengebied staan verschillende vrijstaande villa’s en landhuizen waaronder het prachtige Huize Den Bosch. Er is een helder beeldkwaliteitsplan vastgesteld zodat er vele mogelijkheden zijn om uw eigen woondromen te kunnen realiseren.

Lees volledige beschrijving Sluit volledige beschrijving

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 699.000,- k.k.
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwvorm
n.v.t.
Energielabel
Nog niet bekend

Oppervlakte en inhoud

Geen eigenschappen

Kadastrale gegevens

Oppervlakte

Benieuwd naar
deze woning?

Bel ons Stuur mail
Telefonisch bereikbaar tot 17:30

App je vraag
Per chat bereikbaar tot 21:00

Chat met ons
Per chat bereikbaar tot 21:00